Haren, de geschiedenisboek van het gehele lichaam!

Een haar is als het ware een geschiedenisboek van ons lichaam. Tijdens elke millimeter dat ons haar groeit wordt er een “blueprint” aan informatie vanuit het haarzakje in het haar opgeslagen. Het haarzakje staat nauw in contact met belangrijke bloedbanen die vanuit het hele lichaam samenkomen bij het achterhoofdsbeen, een waardevolle plek waar de haren geplukt dienen te worden voor een volwaardige analyse. Lees in ons nieuwste blog welke wetenschappelijke onderzoeken er in de loop der jaren gepubliceerd zijn over de waarden die haren bevatten ten aanzien van onze gezondheid.

De haaranalyse vanuit wetenschappelijk perspectief bezien, oftewel kan het analyseren van haren samen met het haarzakje ingezet worden om erachter te komen of je tekorten hebt van voedingsstoffen of intolerant bent voor bepaalde voeding, is dat wetenschappelijk bewezen? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben in dit artikel diverse wetenschappelijke rapportages geselecteerd die uitwijzen dat haren een degelijke bron zijn van bio energetische informatie.

Is haar een geschikte bron om te testen?
Vanuit wetenschappelijk perspectief

Volgens H.C. Hopps van The University of Missouri, Columbia. 1974 (1) zijn haren (en ook nagels) prima geschikt om zulke testen mee uit te voeren. Hopps zegt dat “Onderzoeksliteratuur de opvatting steunt dat spoorelementen in haren en nagels de lichaamsinname weerspiegelt … hieruit zou men kunnen concluderen dat haren samen met het haarzakje geschikte monsters zijn voor het evalueren van wat het lichaam opneemt.’ De openingsvraag kan dus op basis van hetgeen hier vooraf is gesteld door Hopps, positief worden beantwoord.

Voedingstoestand
H.E. Sauberlich (Scala, J. H. Department of Nutrition, Letterman Army Institute of Research, San Francisco, California) en R.P. Dowdy (Department of Human Nutrition, Foods, and Food Systems Management, University of Missouri, Columbia, Missouri) (2)(3) stellen dat: Haren laten t.b.v. het aantonen van de aanwezigheid van nutriënten een groot potentieel zien. Althans, voor de bepaling van micro-elementen in voeding is het gebruik van haar geschikt als biologisch monster. Haar heeft t.o.v. bloed misschien wel een nog belangrijker voordeel, dat haar door het levende haarzakje en door de lengte , een vrij lange termijn van de voedingstoestand weerspiegelt in plaats van enkel recente inname van voeding.’
T.H. Maugh, (Hair: A Diagnostic Tool to Complement Blood Serum and Urine. Science1978; 202)  stelt dat haar een continue registratie van de voedingstoestand kan bieden.’ (4)

Met het bovenstaande is aangetoond dat het haarzakje in de eerste plaats geschikt is om als monster te dienen terwijl tevens wordt aangetoond dat de lengte van een haar geschikt is voor het evalueren van wat het lichaam opslaat. Bovendien blijkt haar het voordeel te hebben om een voedingstoestand over een vrij lange termijn weer te geven.

Resultaten van een haaranalyse
Door bovenstaande literatuur kunnen we vaststellen dat een haarmonster geschikt is een voedingstoestand over zowel een korte als langere termijn weer te geven. Naast de weergave van voedingsstoffen in het haar willen we ook graag kunnen aantonen dat je lichaam niet goed op sommige voeding (door bijv. overconsumptie of overgevoeligheid) reageert, en of dit terug is te zien in het haar.

In “ A Review of Hair Analysis for Minerals, Hormones and Drugs Ahmad, G. et al. A review Hair tissue Analysis: An analytical method for determining essential elements, toxic elements, hormones and drug use and abuse. Intl.Res.J.Appl.Basic Sci. 4, 2013(5), wordt gesteld dat “Verschillende onevenwichtigheden in het lichaam die worden onthult door een haaranalyse kunnen wijzen op disfuncties in de stofwisseling voordat er enige symptomen optreden. Deze uitslag van het onderzoek laat zien dat we ook kunnen spreken van voedsel gevoeligheden. Voeding dat ons lichaam op dit moment in mindere mate nodig heeft of meer energie kost om te verteren dan dat de voeding oplevert. Een intolerantie waarvan de symptomen (nog) niet bekend zijn zou bepaald kunnen worden aan de hand van een haaranalyse.

Conclusie
Het preventieve gedeelte spreekt ons het meeste aan omdat hier naar onze mening de meeste winst uit een haaranalyse valt te halen. Op basis van de haaranalyse kan aangegeven worden waar er optimalisatie gebieden liggen om je algehele gezondheid te optimaliseren. Na een haaranalyse kan gestopt worden met een bepaald voedingsmiddel of een bepaalde additief. Tekorten van voedingstoffen worden in het rapport vertaald naar gezonde voeding die evident zijn aan jouw tekorten. Persoonlijke en algemene adviezen om jouw immuunsysteem te versterken, darmgezondheid te stimuleren en je bloedsomloop te optimaliseren. Krijg persoonlijke informatie over gevoeligheid voor straling zoals wifi en mobiele telefoon. En of er toxische metalen, E-nummers en andere milieufactoren een negatieve impact hebben op jouw systeem.

Onze missie is om gezond te zijn en gezond te blijven, je hoeft namelijk niet ziek te zijn om beter te worden. Een haaranalyse laat je bewust worden van diverse uitdagingen die we tegenkomen in het dagelijks leven.
Neem vandaag nog de juiste beslissing om je gezondheid te optimaliseren, door het bestellen van een haaranalyse rapport naar keuze in onze shop.

Een optimaal welzijn begint bij, Haaranalyse.nl

Bronvermelding:
– Bron (1) https://www.traceelements.com/EducationalResources/HTMAold.aspx
– Bron (2) https://www.drlwilson.com/hair%20analysis/HA%20Prof.%20Statements.htm
– Bron (3) https://lsda.jsc.nasa.gov/Experiment/exper/1517
– Bron (4) https://www.science.org/doi/10.1126/science.725602
– Bron (5) https://www.researchgate.net/publication/264310037_A_review_Hair_tissue_analysis_An_analytical_method_for_determining_essential_elements_toxic_elements_hormo
– Bron (6) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15724866/
– Bron (7) http://www.pjoes.com/Human-Hair-as-a-Biomarker-in-Assessing-r-nExposure-to-Toxic-Metals,88339,0,2.html
– Bron (8) https://www-pub.iaea.org/MTCD/Publications/PDF/te_330_prn.pdf
– Bron (9) https://nl.frwiki.wiki/wiki/R%C3%A9sonance_magn%C3%A9tique_nucl%C3%A9aire
– Bron (10) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16155452/
– Bron (11) https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/000456328602300402
– Bron (12) https://www.jle.com/en/revues/mrh/e-docs/contents_of_bioelements_and_toxic_metals_in_the_polish_population_determined_by_hair_analysis_274669/article.phtml
– Bron (13) https://cfpub.epa.gov/si/si_public_record_Report.cfm?Lab=ORD&dirEntryID=45357

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

125,00
Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

125,00
Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

125,00
Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

125,00
Bestel

Hondenrapport

Binnenkort verkrijgbaar: een haaranalyse voor je hond! Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

125,00
Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

125,00
Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

125,00
Bestel
Menu