Gezonde voeding is de basis van een optimale gezondheid

Gezonde voeding is de basis van een optimale gezondheid, dat spreekt voor zich. Er wordt door o.a. het Voedingscentrum geadviseerd om een gevarieerd dieet te volgen met minimaal 250 gram groenten en 2 stuks fruit per dag. Jouw voedingsstoffen uit groente en fruit halen, is immers het beste wat je voor je lijf kan doen.

Toch wordt het steeds moeilijker om al onze vitamines en mineralen uit onze voeding te halen doordat onze groeten en fruit niet meer altijd worden gekweekt op een vruchtbare bodem. Sterker nog, De WHO (World Health Organisation) heeft rapporten gepubliceerd waaruit blijkt dat de landbouwgrond wereldwijd tot wel 75% verarmt is (1) en op de rand van sterilisatie is gekomen. Dat heeft grote gevolgen voor de gezondheid van de mens, dier, milieu én klimaat. De bodem het letterlijk fundament van ons bestaan. En we gaan ermee om alsof we niet doorhebben waar we mee bezig zijn.

Voedingssupplementen zijn vaker nodig

Dit heeft dus te maken met onder andere een veranderde landbouw. De grond is verarmd en de productie moet sneller, waardoor de producten minder vitamines en mineralen bevatten. Daarnaast hebben we in het dagelijks leven steeds meer te maken met (oxidatieve) stress en straling, we zijn meer gaan sporten, zijn we begonnen aan een bepaald dieet en zo zijn er nog meer redenen waarom ons lichaam die nodige vitamines en mineralen niet meer voorradig hebben.

Begrijp wel goed dat dit niet betekent dat je zomaar een willekeurig voedingssupplement kan grijpen. Welke voedingssupplementen nodig zijn, hangt erg af van jouw persoonlijke situatie.

Eet je bijvoorbeeld geen dierlijke producten, dan heeft jouw lichaam waarschijnlijk baat bij extra vitamine B12 en ijzer. Maar meer vitamines slikken dan nodig is en dan de ADH is niet verstandig en kan zelfs schadelijk zijn.

Supplementen

Er zijn een aantal voedingssupplementen die je lichaam nodig heeft, maar die je moeilijk uit je voedingspatroon kan halen. Dan kan het verstandig zijn om soms – in de juiste mate – een supplement te slikken. Omdat het lastig is om zelf een inschatting te maken van jouw situatie en de supplementen die je nodig hebt, doe je er goed aan om advies in te winnen bij een expert en je waardes te laten checken.

Twijfel je of je genoeg vitaminen en mineralen via je voeding binnenkrijgt? Laat jezelf checken middels een haaranalyse en boek een consult gesprek met een van onze orthomoleculair voedingsdeskundige. Hierdoor krijg je inzicht welke voedingsstoffen specifieke aandacht nodig hebben en welke voeding / supplementen het beste past bij jouw eigen behoefte.

Bekijk hier een voorbeeldrapport en bestel jouw afname kit in onze shop!

Bronvermelding:
1. https://www.fao.org/news/story/en/item/95153/icode/
2. https://www.magnesiumshop.nl/blog-de-definitie-van-gezondheid/

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

125,00
Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

125,00
Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

125,00
Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

125,00
Bestel

Hondenrapport

Binnenkort verkrijgbaar: een haaranalyse voor je hond! Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

125,00
Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

125,00
Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

125,00
Bestel
Menu