Gezonde voeding is de basis van een optimale gezondheid

Gezonde voeding is de basis van een optimale gezondheid, dat spreekt voor zich. Er wordt door o.a. het Voedingscentrum geadviseerd om een gevarieerd dieet te volgen met minimaal 250 tot 500 gram groenten en 2 stuks fruit per dag. Jouw voedingsstoffen uit groente en fruit halen, is immers het beste wat je voor je lijf kan doen.

Toch wordt het steeds moeilijker om al onze vitamines en mineralen uit onze voeding te halen doordat onze groenten en fruit niet standaard meer worden gekweekt op een vruchtbare bodem. Sterker nog, De WHO (World Health Organisation) heeft rapporten gepubliceerd waaruit blijkt dat de landbouwgrond wereldwijd tot wel 75% verarmt is (1) en op de rand van sterilisatie is gekomen. Dat heeft grote gevolgen voor de gezondheid van de mens, dier, milieu én klimaat. De bodem is letterlijk het fundament van ons bestaan. En we gaan ermee om alsof we niet doorhebben wat we aan het doen zijn.. Bekijk hier een documentaire van de KRO-NCRV gepresenteerd door André kuipers die hier meer over verteld!

Voedingssupplementen zijn vaker nodig

Dat onze bodem niet meer levert zoals de natuur bedoelt heeft onder andere te maken met achterhaalde landbouwtechnieken. De kwaliteit van onze grond gaat achteruit doordat de productie sneller, groter en vaker moet plaatsvinden. Hierdoor worden er verschillende “tools” ingezet die de gezondheid van onze landbouw bodem ernstig in gevaar brengt. Dit zorgt letterlijk voor een uitgeputte grond waar niks meer op groeit en waar niks meer in leeft. Naast het bodemprobleem krijgen we in de huidige tijdsspanne van het dagelijks leven steeds vaker te maken met (oxidatieve) stress en straling, we zijn meer gaan sporten, of gestart met een bepaald dieet, zitten we vaker en langer binnen waardoor voedingsstoffen zoals magnesium, vitamine D3 of B12 tegenwoordig extra nodig zijn.

Je persoonlijke gezondheidssituatie is sterk afhankelijk van wat je jouw lichaam geeft, hoeveel je van je lichaam vraagt en hoe het reageert de toxische belasting gaande weg in onze omgeving. De meeste voedingsstoffen krijg je nog wel in voldoende mate binnen mits je een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon hebt. Maar wees eens eerlijk naar jezelf, eet jij elke dag een kleurenpalet aan voeding en bevat jouw dieet rond een halve kilo groenten en twee stuks fruit per dag? Dat dacht ik, er zijn maar weinig mensen die hier ja op kunnen zeggen.

Voedingsstoffen en supplementen

Er zijn een aantal voedingsstoffen dat je lichaam nodig heeft die lastiger uit onze dagelijkse voeding gehaald kan worden. Denk aan geraffineerde producten zoals tarweproducten zoals brood en ontbijtgranen of bewerkte voedingsmiddelen zoals koekjes, vlees en (olijf)oliën. graan zit van nature vol met belangrijke voedingsstoffen, echter bevat bloem (witmeel) nog maar een fractie van de oorspronkelijke nutriënten. Of geraffineerde olijfolie dat een aantal keer verhit en gemengd is bevat vrijwel geen voedingsstoffen meer en hebben daarnaast een verhoogde Omega 6 index. Als je een dieet hebt waarin zulke bewerkte voeding geregeld voorkomt dan kan het verstandig zijn om voor een periode – in de juiste mate – een supplement te slikken. Welke voedingssupplementen nodig zijn, hangt erg af van jouw persoonlijke situatie. Eet je bijvoorbeeld geen dierlijke producten, dan heeft jouw lichaam waarschijnlijk baat bij extra vitamine B12 en ijzer. Maar meer vitamines slikken dan nodig is en dan de ADH is niet verstandig en kan zelfs schadelijk zijn.

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel supplementen bedrijven die jou haarfijn kunnen vertellen welke supplementen jouw lichaam nodig heeft a.d.h.v. een paar simpele leefstijl vragen. Laat jezelf niet verleiden door uit te gaan van het advies wat de uitslag van een vragenlijstje tot stand laat komen. Omdat het lastig is voor jezelf een goede inschatting te maken van jouw persoonlijke behoefte van en de supplementen die je nodig hebt, doe je er goed aan om advies in te winnen bij een expert en je waardes te laten checken.

Twijfel je of je genoeg vitaminen en mineralen via je voeding binnenkrijgt? Laat jezelf checken middels een haaranalyse en boek een consult gesprek met een van onze orthomoleculair voedingsdeskundigen. Hierdoor krijg je inzicht welke voedingsstoffen specifieke aandacht nodig hebben en welke voeding / supplementen het beste past bij jouw eigen behoefte.

Bekijk hier een voorbeeldrapport en bestel jouw afname kit in onze shop!

Bronvermelding:
1. https://www.fao.org/news/story/en/item/95153/icode/
2. https://www.magnesiumshop.nl/blog-de-definitie-van-gezondheid/
3. https://www.nvwa.nl/onderwerpen/voedingssupplementen-en-kruidenpreparaten/risico-s-voedingssupplementen
4. https://weblog.wur.nl/natuur-biodiversiteit/bodem-motor-toekomst/

Deel dit bericht
Instagram
WhatsApp

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

99,00

Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

99,00

Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

99,00

Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

99,00

Bestel

Hondenrapport

Nu verkrijgbaar een haaranalyse voor je hond. Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

99,00

Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en de prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

99,00

Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

99,00

Bestel