Haren, het geschiedenisboek van het gehele lichaam!

Een haar is als het ware een geschiedenisboek van allerlei waardevolle informatie waar ons lichaam gedurende een tijd mee te maken krijgt. Tijdens elke millimeter dat ons haar groeit wordt er een “blueprint” aan informatie vanuit het haarzakje in het haar opgeslagen. Het haarzakje staat nauw in contact met belangrijke bloedbanen die vanuit het hele lichaam samenkomen bij het achterhoofdsbeen. Dit is  een waardevolle plek met veel gezondheid informatie. De haren dienen dan ook bij het achterhoofdsbeen geplukt te worden voor een nauwkeurige analyse. Benieuwd welke wetenschappelijke onderzoeken er in de loop der jaren gepubliceerd zijn over de informatie die haren bevatten ten aanzien van onze gezondheid? Lees dan snel verder.

De haaranalyse vanuit wetenschappelijk perspectief, oftewel, kan haar ingezet worden als bron om differentiaties en voedselgevoeligheden te herkennen, en is dat wetenschappelijk bewezen? Wij zijn op onderzoek uit gegaan en zijn gestuit op diverse wetenschappelijke rapportages die uitwijzen dat haren een degelijke bron zijn van bio-energetische informatie.

We kennen allemaal het onderzoek van haar in “detectives” en films om het DNA van de dader vast te stellen. Haren bevatten veel kostbare informatie dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. DNA informatie levert echter geen bijdrage aan de epigenetische aspecten en wordt daarom ook niet gebruikt in het haaranalyse rapport.

Dient het haar als geschikte bron vanuit wetenschappelijk perspectief?

Volgens H.C. Hopps van The University of Missouri, Columbia. 1974 (1) zijn haren (en ook nagels) zeer geschikt om te gebruiken als spiegel van onze gezondheid. Hopps zegt dat “Onderzoeksliteratuur de opvatting steunt dat spoorelementen in haren en nagels de lichaamsinname weerspiegeld… hieruit zou men kunnen concluderen dat haren samen met het haarzakje geschikte monsters zijn voor het evalueren van wat er in het lichaam gebeurd. De openingsvraag kan dus op basis van hetgeen hier vooraf is gesteld door Hopps, positief worden beantwoord.

Voedingstoestand
H.E. Sauberlich (Scala, J. H. Department of Nutrition, Letterman Army Institute of Research, San Francisco, California) en R.P. Dowdy (Department of Human Nutrition, Foods, and Food Systems Management, University of Missouri, Columbia, Missouri) (2)(3) stellen dat: Haren laten t.b.v. het aantonen van de aanwezigheid van nutriënten een groot potentieel zien. Althans, voor de bepaling van micro-elementen in voeding is het gebruik van haar geschikt als biologisch monster. Haar heeft t.o.v. bloed misschien wel een nog belangrijker voordeel, dat haar door het levende haarzakje en de lengte daarvan, een grote hoeveelheid aan actuele en historische informatie wat de voedingstoestand weerspiegelt over een langere tijd, wat beschouwd kan worden als een samenvatting van de afgelopen periode.
T.H. Maugh, (Hair: A Diagnostic Tool to Complement Blood Serum and Urine. Science1978; 202)  stelt dat haar een continue registratie biedt van de voedingstoestand in het menselijk lichaam. (4)

Met de bovenstaande hypotheses kunnen we concluderen dat het zeer aannemelijk is dat het haarzakje voldoet aan het potentieel om als monster te dienen terwijl tevens wordt aangetoond dat de lengte van een haar geschikt is voor de evaluatie van wat het lichaam absorbeerd. Bovendien blijkt haar het voordeel te hebben om een voedingstoestand over een langere termijn weer te geven in vergelijking met bloed.

Resultaten van een haaranalyse
Door bovenstaande literatuur kunnen we vaststellen dat een haarmonster geschikt is een voedingstoestand over zowel een korte als langere termijn weer te geven. Naast de weergave van voedingsstoffen in het haar willen we ook graag kunnen aantonen dat het lichaam niet goed op sommige voeding (door bijv. overconsumptie of overgevoeligheid) reageert, en of dit terug is te zien in het haar.

In “ A Review of Hair Analysis for Minerals, Hormones and Drugs Ahmad, G. et al. A review Hair tissue Analysis: An analytical method for determining essential elements, toxic elements, hormones and drug use and abuse. Intl.Res.J.Appl.Basic Sci. 4, 2013 (5), wordt gesteld dat; “verschillende onevenwichtigheden in het lichaam die worden onthult door een haaranalyse kunnen wijzen op disfuncties in de stofwisseling voordat er enige symptomen optreden. Deze uitslag van het onderzoek laat zien dat we ook kunnen spreken van voedsel gevoeligheden. Voeding dat ons lichaam op dit moment in mindere mate nodig heeft of meer energie kost om te verteren dan dat de voeding oplevert. Een intolerantie (voedselgevoeligheid) waarvan de symptomen (nog) niet bekend zijn zou bepaald kunnen worden aan de hand van een haaranalyse.

Wie je bent, wat je gegeten hebt en waar je bent geweest zijn allemaal epigenetische factoren en zijn allemaal af te lezen vanuit het haar. Dit ontdekten onderzoekers aan de universiteit van West Virginia.

In je haar blijkt veel meer informatie te zitten dan we in eerste instantie dachten. Geslacht, leeftijd, BMI, sportgewoonten en zelfs je lievelingseten, allemaal zaken die Amerikaanse wetenschappers uit haarvezels wisten te peuteren. ‘Dit kan een enorme bijdrage leveren aan het opsporen van verdachten’, aldus hoofdonderzoeker Jackson ‘De chemische analyse van menselijk haar kan ongelofelijk veel inzicht geven in iemands levensstijl’. (14)

Conclusie
De haaranalyse geeft aan welke gebieden er verbeterd kunnen worden voor een optimale gezondheid .Krijg persoonlijke en algemene adviezen om jouw immuunsysteem te versterken, darmgezondheid te stimuleren en je bloedsomloop te optimaliseren. Krijg persoonlijke informatie over gevoeligheden voor bepaalde voeding en/of stralingsbelasting zoals wifi en mobiele telefoons. Zijn er omgevingsinvloeden zoals toxische metalen, E-nummers en andere milieufactoren die een negatieve impact hebben op jouw systeem?

Bestel hier jouw afnamekit en start met het optimaliseren van jouw gezondheid!

Het preventieve gedeelte spreekt ons het meeste aan omdat hier de ook meeste winst valt te behalen. Gezond zijn, gezond blijven, dat is ons motto. Je hoeft namelijk niet ziek te zijn om beter te worden. Een haaranalyse laat je bewust worden van diverse uitdagingen die we tegenkomen in het dagelijks leven.

Bestel jouw rapport in onze online winkel.

Bronvermelding:
– Bron (1) https://www.traceelements.com/EducationalResources/HTMAold.aspx
– Bron (2) https://www.drlwilson.com/hair%20analysis/HA%20Prof.%20Statements.htm
– Bron (3) https://lsda.jsc.nasa.gov/Experiment/exper/1517
– Bron (4) https://www.science.org/doi/10.1126/science.725602
– Bron (5) https://www.researchgate.net/publication/264310037_A_review_Hair_tissue_analysis_An_analytical_method_for_determining_essential_elements_toxic_elements_hormo
– Bron (6) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15724866/
– Bron (7) http://www.pjoes.com/Human-Hair-as-a-Biomarker-in-Assessing-r-nExposure-to-Toxic-Metals,88339,0,2.html
– Bron (8) https://www-pub.iaea.org/MTCD/Publications/PDF/te_330_prn.pdf
– Bron (9) https://nl.frwiki.wiki/wiki/R%C3%A9sonance_magn%C3%A9tique_nucl%C3%A9aire
– Bron (10) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16155452/
– Bron (11) https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/000456328602300402
– Bron (12) https://www.jle.com/en/revues/mrh/e-docs/contents_of_bioelements_and_toxic_metals_in_the_polish_population_determined_by_hair_analysis_274669/article.phtml
– Bron (13) https://cfpub.epa.gov/si/si_public_record_Report.cfm?Lab=ORD&dirEntryID=45357
– Born (14) https://dekennisvannu.nl/site/artikel/Dit-is-wat-je-haar-allemaal-over-je-vertelt/9009

Deel dit bericht
Instagram
WhatsApp

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

149,50

Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

149,50

Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

149,50

Bestel

Hondenrapport

Binnenkort verkrijgbaar: een haaranalyse voor je hond! Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

135,00

Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

149,50

Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

135,00

Bestel

Immune rapport + Consult en Supercook

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik de gezondste versie van jezelf Dit pakket bevat een immunitietsrapport een consultgesprek, toegang tot het voedingsplatform Supercook.

179,50

Bestel

Immune Family pack

Bestel het Immune family pack en bereik de gezondste versie van het gehele gezin! Verschillende samenstellingen mogelijk, afgewisseld met immune en baby/kind rapporten. Bestel en krijg antwoord!

269,00560,00

Bestel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste haaranalyse!