Hoe maak ik de mineralen oplossing Sole

Mineralen en spoorelementen zijn essentieel voor het behoud van een gezond lichaam. Ze zijn betrokken bij tal van biologische processen en zijn nodig voor de productie van hormonen, enzymen en andere essentiële stoffen. Mineralen en spoorelementen helpen ook bij de opbouw van botten, spieren, weefsels en organen en spelen een belangrijke rol bij de regulering van het immuunsysteem. In deze blog zullen we dieper ingaan op waarom mineralen en spoorelementen belangrijk zijn voor ons lichaam en hoe je zelf sole kunt maken om je lichaam te voorzien van deze belangrijke voedingsstoffen.

Wat zijn mineralen en spoorelementen?

Mineralen zijn anorganische stoffen die van nature voorkomen in de aardkorst en worden opgenomen door planten, dieren en mensen. Enkele voorbeelden van mineralen zijn calcium, magnesium, natrium, kalium, ijzer en zink. Spoorelementen zijn ook mineralen, maar in kleinere hoeveelheden nodig voor het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn jodium, selenium, koper en mangaan.

Waarom zijn mineralen en spoorelementen belangrijk voor ons lichaam?

Mineralen en spoorelementen spelen een belangrijke rol bij verschillende processen in ons lichaam. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Botgezondheid: Calcium, magnesium en fosfor zijn nodig voor de opbouw en het behoud van sterke botten.
  • Spierfunctie: Calcium, magnesium en kalium zijn belangrijk voor een goede spierfunctie.
  • Energieproductie: IJzer en magnesium zijn betrokken bij de energieproductie in ons lichaam.
  • Zenuwstelsel: Natrium, kalium en magnesium zijn belangrijk voor de overdracht van zenuwprikkels.
  • Hormoonregulatie: Jodium is nodig voor de productie van schildklierhormonen.
  • Immuunsysteem: Zink en selenium spelen een rol bij de regulering van het immuunsysteem.

Kortom, mineralen en spoorelementen zijn van vitaal belang voor een goede gezondheid en het behoud van een gezond lichaam.

Hoe maak je zelf sole?

Sole is een geconcentreerde oplossing van mineralen en spoorelementen, die je kunt maken door Keltisch zeezout of Himalayazout op te lossen in water. Het is een eenvoudige en goedkope manier om je lichaam te voorzien van belangrijke voedingsstoffen. Hieronder vind je een stappenplan om zelf sole te maken:

Stap 1: Koop een zak met Keltisch zeezout. Dit zout is rijk aan alle mineralen en spoorelementen die de wereld rijk is en bevat geen toegevoegde stoffen.

Stap 2: Vul een glazen pot (bijvoorbeeld een weckpot) voor een derde met het Keltisch zeezout.

Stap 3: Vul de overige 2/3 deel aan, dus tot de rand van de pot aan met (evt. gefilterd) water.

Stap 4: Roer het mengsel goed door, sluit de pot en laat het een nachtje staan.

Stap 5: Schud de pot de volgende dag en het resultaat is een heldere zoutoplossing waarbij er hoogstwaarschijnlijk nog wat zout op de bodem ligt. Dat is prima, het water heeft dan het hoogst mogelijke zoutgehalte opgelost.

Stap 6: Neem iedere ochtend een theelepel Sole uit de pot en voeg het toe aan een lauwwarm glas water, even roeren en opdrinken. Zo krijg je iedere dag de juiste mineralen binnen in de ideale verhouding!

Deel dit bericht
Instagram
WhatsApp

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

99,00

Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

99,00

Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

99,00

Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

99,00

Bestel

Hondenrapport

Nu verkrijgbaar een haaranalyse voor je hond. Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

99,00

Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en de prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

99,00

Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

99,00

Bestel