Littekenstoring: we hebben er allemaal wel een

We hebben allemaal wel een litteken, klein of groot. Soms van een vervelende herinnering, soms van een avontuurlijke. Als je een verwonding oploopt, treedt er eerst een ontstekingsreactie op; het lichaam begint met de reiniging van de wond. Vervolgens begint het herstel. Er wordt bindweefsel aangemaakt met een andere (en zwakkere) structuur dan het oorspronkelijke weefsel. Zo kan er een tijdelijk of permanent litteken achterblijven. Tot dag 21 na de verwonding bouwt het lichaam een litteken langzaam op. Hierna begint de rijpingsfase, die soms wel een jaar kan duren.

Littekens kunnen een verstorend effect hebben op het lichaam. Littekenweefsel heeft een grotere weerstand dan het oorspronkelijke weefsel en zo kan de energiestroom door het lichaam belemmerd of geblokkeerd worden. In dit geval spreken we van een litteken blokkade. Energie transporteert zich door het lichaam door middel van energiebanen (Meridianen) die alle organen met elkaar verbinden. Littekens op een of meerdere meridianen kunnen storing van de energiestroom veroorzaken.

Een litteken blokkade treedt vaak op bij stroeve, slecht genezen littekens en met name bij hypertrofische (dikke, hoge) littekens. Zo’n blokkade kan door heel het lichaam voor een groot aantal klachten zorgen. Er kunnen problemen optreden in alle organen die met de geblokkeerde meridianen verbonden zijn. Ook kunnen de emoties kunnen verstoord raken.

Dit valt allemaal onder het kopje kunnen, dus mocht je een litteken hebben wees dan niet bang dat er standaard iets eraan mankeert. Mocht je je al langere tijd niet lekker voelen na het oplopen van een (groot) litteken dan kun je in verschillende natuurgeneeskunde praktijken je meridianen door laten meten en erachter komen of er een blokkade is ontstaan. Natuurgeneeskunde praktijk Optima health is gespecialiseerd in het doormeten van meridianen en kunnen je helpen onzichtbare problemen inzichtelijk te maken.

Deel dit bericht
Instagram
WhatsApp

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

99,00

Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

99,00

Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

99,00

Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

99,00

Bestel

Hondenrapport

Nu verkrijgbaar een haaranalyse voor je hond. Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

99,00

Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en de prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

99,00

Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

99,00

Bestel