Mond en Gebit: een universum van micro-organismen

In onze mond schuilt een universum van micro-organismen, lichamelijke processen en zintuiglijkheid. Wat er in onze mond allemaal gebeurt kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op de rest van ons lichaam.  Gebitsproblemen bijvoorbeeld zijn een veelvoorkomende oorzaak van chronische klachten. Iedere tand van het gebit correspondeert namelijk met een bepaalde meridiaan in het lichaam.

In de mond kunnen door bacteriële infecties verschillende ontstekingen ontstaan zoals tandvleesontsteking (gingivitis) of bijvoorbeeld de bekende en pijnlijke ontsteking van het wortelkanaal. Ook kunnen metalen elementen in het gebit, zoals oude vullingen van goud, zilver of amalgaam giftig zijn. Vooral goud heeft een zeer giftige werking op de hypothalamus.  Het is mede daarom zeer belangrijk dat we ons gebit schoon en gezond houden om gaatjes of andere verstoringen in het gebit te voorkomen.

Verschillende ontstekingen in de mond zijn:

  • Ontsteking van het tandvlees. Dit kan ontstaan door slechte mondhygiëne of door hormonen of diabetes. Bij uitbreiding naar het kaakbot ontstaat parodontitis. Het kaakbot en de tanden worden aangetast
  • Beschadiging van het pulpa (levend weefsel) van de tanden. Er kan heftige en spontane pijn optreden en kan doorslaan naar het wortelkanaal
  • Wortelkanaal-problemen worden vaak behandeld met een wortelkanaalbehandeling. Dit lost de pijn op, maar niet altijd het probleem. Gifstoffen worden door deze behandeling via het zenuwstelsel en meridianen door het hele lichaam verspreid wat op andere plekken in het lichaam tot problemen kan leiden.

Het lymfesysteem heeft een groot effect op het herstel van het gebit. Overal in ons lichaam zitten lymfeklieren, ook in het hoofd. Genezing in het gebit gaat langzamer omdat de kanalen naar de lymfeklieren hier erg smal zijn. Bij een verslechterd immuunsysteem zullen zich sneller gebitsklachten voordoen. Een goede weerstand is daarom belangrijk voor een gezond gebit.

 

Deel dit bericht
Instagram
WhatsApp

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

99,00

Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

99,00

Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

99,00

Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

99,00

Bestel

Hondenrapport

Nu verkrijgbaar een haaranalyse voor je hond. Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

99,00

Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en de prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

99,00

Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

99,00

Bestel