Presale Vragen

Het systeem meet niet, aangezien het geen schaal heeft waarmee data kan worden vergeleken. Door het proces van resonantie bepalen we de relevantie van een item. Het systeem detecteert de resonantie binnen het digitale monster en geeft dat weer via een diagram.

Haar Bloed
Afname: Afname van haar is makkelijk en pijnloos en kun je zelf of door iemand anders simpel af laten nemen. Afname van bloed moet voor een accurate meting worden gedaan op een prikpost en niet voor iedereen een prettige bezigheid.
Onderzoeksmethode: Biochemische processen en functies vinden diep in de cellen plaats en in haar zijn deze cellen eenvoudig beschikbaar. Alleen onderzoek van vloeistoffen waardoor de benodigde informatie vanuit de cellen hierdoor niet gemeten kunnen worden.
Informatie: Door de geringe groei van haar slaat het veel informatie vanuit het bloed op. Het grote voordeel t.o.v. een bloedtest is dat je door de lengte van het haar als het ware terug in de tijd kan kijken. De gewenste stoffen circuleren vaak in zeer lage concentraties in het bloed waardoor een analyse van het bloed geen juiste informatie van de werkelijke staat laat zien.
Lange termijn visie: Haar is een erg betrouwbare bron van bio-energetische informatie, omdat het een beeld van (een tekort) van voedingsstoffen en omgevingsfactoren over 3/4 maanden schetst. Hierdoor zijn trends en ontwikkelingen in de gezondheid en lifestyle van de laatste paar maanden vast te stellen. Door grote schommelingen in de samenstelling van bloed zijn trends en ontwikkelingen in de gezondheid niet vast te stellen.
Symptoombestrijding: Haar kan de toekomst voorspellen, gezien het disbalans van voedingsstoffen in kaart kan brengen voordat er symptomen zijn. Een disbalans van voedingsstoffen en omgevingsfactoren zal uiteindelijk ook zichtbaar zijn in bloed, maar dit duurt lang en is pas zichtbaar als er al symptomen zijn.

Bloed- en urinetests geven een onmiddellijke meting die door vele factoren kan worden beïnvloed. Urinescreening is een veel effectiever instrument om de voortgang van ontgiftings- / chelatietherapieën te meten. Een haaranalyse geeft een lange termijn inzicht dat niet wordt beïnvloed door recente maaltijden, activiteiten zoals lichaamsbeweging of recentelijke emotionele toestanden. Chemicaliën en andere omgevingsfactoren blijven zelden lang aanwezig in het bloed of de urine, maar zetten zich vaak af in het haar, waar ze gedurende een periode van drie maanden gedetecteerd kunnen worden.

Nee, het rapport is niet bedoeld voor de behandeling of genezing van een aandoening of ziekte. De Haaranalyse methode is geen medisch rapport en geeft geen ziektes of aandoeningen weer. Een haaranalyse is een gedetailleerd verslag gebaseerd op voeding, leefstijl en leefomgeving, samengevat ook wel Epi-genetica genoemd. Bij specifieke klachten raden wij altijd aan om naar je (huis)arts te gaan.

Als al het haar chemisch behandeld is, dient er gewacht te worden tot er voldoende nieuwe haargroei is ontstaan of tot het haar minimaal 10 keer gewassen is om de uitslag van de haaranalyse niet te laten beïnvloeden. Ook dient het haar schoon en droog te zijn, vrij van alle gels, oliën en haarcrèmes en te worden afgenomen tussen de 4 en 24 uur na het wassen. Bij gebruik van head & shoulders kan er een verkeerde uitslag van selenium en zink uitkomen omdat de shampoo deze mineralen bevatten.

Een haaranalyse rapport maakt je bewust van de epi-genetische rol die je leefomgeving en levensstijl op jouw gezondheid hebben. Dit rapport is een waardevol hulpmiddel bij het helpen vinden van de juiste voeding- en inzichten voor het verbeteren van je levensstijl; evenals inzichten welke omgevingsinvloeden je kunt aanpassen om je welzijn te optimaliseren.

Een haaranalyse is uitermate geschikt voor preventief onderzoek en is niet diagnostisch van aard.

Neem hier een kijkje voor een voorbeeldrapport.

Ons analyseapparatuur vormt de natuurlijke golffrequenties van het haarmonster om naar een digitaal bestand, zodat deze digitale informatie geanalyseerd kunnen worden met behulp van de resonantie databank van het datacenter in Hamburg.

De Body Index Processor (B.I.P.) evenals de S-Drive is geen medisch apparaat. Hij is niet ontwikkeld om diagnoses te stellen en ziektes of aandoeningen te behandelen en te genezen.

De digitale informatie uit het haar wordt ingevoerd in de database van Cell Wellbeing in Hamburg. Deze is opgebouwd uit het frequentiespectrum met meer dan 800 verschillende frequenties die te maken hebben met voeding, gezondheid en epigenetica. De gevonden frequenties in jouw gedigitaliseerde haar worden in de database gekoppeld aan concrete lichaamsstoffen zoals aminozuren, vetzuren, antioxidanten, vitaminen etc. De resultaten worden in overzichtelijke tabellen en diagrammen weergegeven in jouw persoonlijke haaranalyse rapport.

De analysemethode in combinatie met de databank in Hamburg wordt in tientallen landen wereldwijd succesvol toegepast. Ook in Nederland en België kun je op diverse plekken terecht. Je moet er dan wel voor naar een fysieke praktijk. Bij haaranalyse.nl breng je jouw gezondheid in kaart zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Doordat wij eigenaar zijn van het meest geavanceerde analyse apparaat wat zeer gevoelige informatie vanuit het haar kan analyseren, mits de haren tussen de 2 en 7 dagen geplukt zijn.

Na het bestellen van een haaranalyse ontvang je binnen 36 uur jouw persoonlijke rapport via de mail in pdf. Mocht je daarna nog persoonlijk advies krijgen middels een consultgesprek dan kun je die hier inplannen met een van onze specialisten.

Haaranalyse.nl werkt nauw samen met moederbedrijf Cell Wellbeing, een samenwerkingsverband van dienstverleners, wetenschappers en technologen die zich hebben gespecialiseerd in epigenetische analysetechnologieën en methodes om het persoonlijk welzijn van mensen te bevorderen. Cell Wellbeing heeft kantoren in Duitsland, Groot-Brittannië en Maleisië. Daarnaast werkt haaranalyse.nl in Nederland samen met een team van natuurgeneeskundigen, elektro acupuncturisten , personal trainers, schoonheidsspecialisten en diëtistes.

Uiteraard gaan wij hier zeer discreet mee om. Lees ons privacybeleid voor een uitgebreid antwoord op deze vraag.

Ben jij aanvullend verzekerd bij een van deze zorgverzekeraars? Dan heb je grote kans dat een gedeelte van de kosten voor een haaranalyse worden vergoed.

Deze informatie hebben wij verzameld en voor je op een rijtje gezet. Echter is het per verzekeraar verschillend of de verzamelde informatie nog actueel is. Om er zeker van te zijn dat jouw zorgverzekeraar de genoemde bedragen dekt, dien je zelf contact op te nemen met je desbetreffende verzekeraar.

Aftersale Vragen

Er moeten minimaal 7 strengen haar met duidelijke haarwortel uit de achterkant van de hoofdhuid worden genomen in het gebied van de blauwe cirkel. Het haarsample is pas goed wanneer er zichtbaar haarwortels mee worden getrokken uit de hoofdhuid.

Haren bestaan uit epitheliale vezels, die opgebouwd worden vanuit de haarwortel. Dit is het levende deel van een haar. Haarwortels onderscheiden zich door een hoge stofwisseling en behoren tot de meest stofwisselingsrijke weefsels. Via de haarpapil zijn de haren aangesloten op de bloedsomloop en worden ze zo continu gevoed met voedingsstoffen. Daarbij bestaat er ook een intensieve uitwisseling met stoffen uit de lymfe- en weefselvloeistof. De uitwisseling zorgt voor een afspiegeling in de haar van de concentraties van de essentiële elementen en van de zware metalen die in de weefsels aanwezig zijn. Nieuw ontstane haarcellen sterven af, verhoornen en schuiven richting oppervlakte van de hoofdhuid. De concentraties van stoffen in de haarcel die zich tijden de groei hebben afgezet blijven behouden in de dode haarcellen. Het dode stuk van het haar verteld informatie over het verleden. Iedere centimeter is ongeveer een maand terug in de tijd. Elke centimeter geeft informatie van een maand terug.

Neem een gedesinfecteerde pincet en trek wat haren uit de nek van de persoon of het dier dichtbij de huid. We hebben 10 haren inclusief haarwortel nodig, dus let goed op of er een wit bolletje zichtbaar is. Bij een baby of kat kan je met een wattenstaafje speeksel afnemen. Doe dit plukje haren bij elkaar in een plastic zakje, pak dit in een steriel papiertje en wikkel daar aluminiumfolie omheen. Doe dit samen met een briefje met ALLE naw- gegevens in een enveloppe. Dus: naam, volledig adres, geboorteplaats, geboortedatum, geslacht, telefoonnummer en e-mailadres waar het rapport heen gestuurd kan worden.

Stuur de enveloppe, na bestelling en betaling in de webshop op naar:

Haaranalyse.nl
Postbus 7275
3280 AB Numansdorp.

Er zijn shampoos die de uitslag van de analyse kunnen beïnvloeden, zoals Head and Shoulders en Selsun Blue. Deze shampoos bevatten zink en seleen en op deze manier kunnen deze waarden hoger uitpakken dan anders geanalyseerd zou worden.

Wij nemen contact met je op.

Vragen over het Haaranalyse Rapport

Epigenetica betekent letterlijk ‘rondom het DNA’. Nog preciezer gaat het om de ‘markeringen’ rondom het DNA die genen aan en uit kan zetten. Die markeringen zelf veranderen en lijken overerfbaar. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door de Engelse bioloog Conrad Waddington. Zijn idee was dat ervaringen en leefomstandigheden van een organisme zijn erfelijke aanleg kunnen beïnvloeden. Het voorvoegsel ‘epi’ komt uit het Grieks en staat voor iets dat boven of achter de genetica ligt.

Epigenetische factoren zijn de invloed die voeding, milieu en levensstijl hebben op hoe je genen zich uitdrukken. In sommige gevallen bepaalt de omgeving waarin je leeft tot wel 98% van je genexpressie (hoe je genen zich op fysiek, mentaal en emotioneel gebied uitdrukken). Wil je meer weten over epi genetica, ga dan naar een van onze blogs.

Tot op zekere hoogte kan dit, genen hebben de mogelijkheid om zich uit te drukken op een aantal manieren, soms duizenden manieren voor hetzelfde gen. Verandering van omgeving kan de genexpressie veranderen en dus het welzijn bevorderen/verslechteren.

Nee, niet noodzakelijk omdat niet letterlijk de hoeveelheid van het nutriënt wordt gemeten en vergeleken met deficiëntietabellen. Conventionele metingen zouden kunnen uitwijzen dat de hoeveelheid van het nutriënt binnen de normale niveaus valt. Wij passen een andere analyse toe. Zo heb je bijvoorbeeld meer van een bepaalde voedingsstof nodig als gevolg van een lifestylefactor. Bijvoorbeeld als je veel lichaamsbeweging hebt of te weinig buiten komt. Wel brengen wij de relevantie in kaart van het voedingsstof dat van essentieel belang is voor bijvoorbeeld immuniteit, darmgezondheid en het cardiovasculaire systeem. A.d.h.v. cijferbepaling laten we zien in hoeverre bepaalde voedingsstoffen belangrijk zijn voor de bovengenoemde processen in het lichaam.

Wanneer twee systemen vergelijkbare frequenties hebben komen zij in resonantie. Een mooi voorbeeld daarvan is wanneer een operazangeres een noot haalt die resoneert met kristalglas, is het glas in staat om de energie van de noot op te slaan tot het niveau is bereikt dat het glas verbrijzelt. Wij laten de digitale informatie vanuit het haar communiceren met meer dan 800 verschillende bio chemische gezondheidsfactoren en laten zien welke factoren er wel/niet of een beetje resoneren. Op deze manier krijg je een goede indicatie welke voedingsstoffen er extra aandacht nodig hebben en dat vertalen we in voedingssuggesties en suppletie advies.

Dat klopt, echter alleen binnen het kader van de grafiek. Een grafiek kan totaal 100% zijn van het totale plaatje voor die categorie. Je kunt geen grafiek met 3 categorieën vergelijken met een grafiek met 17 categorieën.

Meestal zijn deze kaders aangeduid met een (A) of een (P). Dit staat voor advies (A) of prioriteit (P). Zo laten we de urgentie zien van alle verschillende voedingsstoffen en leefstijl factoren.

De segmenten met contouren zijn aangewezen als items ‘om over na te denken’ oftewel Overweging. Ze zijn wel relevant, maar ze hebben geen prioriteit.

De gekleurde kaders zijn aangeduid met een (A) of een (P). Dit staat voor (A)dvies of (P)rioriteit. Zo laten we de urgentie zien van alle verschillende voedingsstoffen en leefstijl factoren.

Nee, we beoordelen geen fysieke immuunreacties tegen de voedingsmiddelen en die staan niet op het allergiespectrum. Wij laten overgevoeligheid van bepaalde voedingsmiddelen zien waar je lichaam niet altijd zichtbaar op reageert. Ook hier gaat het om een indicatie en is niet diagnostisch van aard.

Als je weet of vermoedt dat er levensmiddelen zijn waarvoor je allergisch bent, dan hoeven deze niet uit de test te komen en moet je deze ook vermijden als ze niet op de lijst met beperkingen staan.

Er zijn levensmiddelen waarmee we als mens beperkte genetische negatieve ervaring hebben, vaak hebben we er een natuurlijke afkeer tegen. Er zijn er ook die we te veel eten omdat we gewoontedieren zijn. Van tijd tot tijd zijn bepaalde voedingsmiddelen niet te verenigen met onze levensstijl. Deze voedingsmiddelen kun je het beste voor een periode van 90 dagen vermijden of minder consumeren.

Het systeem meet niet fysiek de toxines in het haar. Je kunt het dus niet gebruiken om de exacte aanwezigheid daarvan te bepalen. De resonantie kan van nature epigenetisch zijn of kunnen in je haar voorkomen door exogene verontreiniging. Dit betekent wel dat blootstelling aan giftige stoffen een slechte genexpressie kunnen veroorzaken en dat jouw lichaam hier extra gevoelig voor is.

Het rapport bevestigt de aanwezigheid van parasieten niet (hoewel we ze allemaal dragen), maar geeft alleen een resonantie-indicatie dat er aanleg voor parasieten zou kunnen zijn. Eten van de juiste voeding kan helpen om parasieten te vermijden of het lichaam te doen verlaten. Rauwe vis en varkensvlees bevatten vaak parasieten die blijven leven wanneer het niet bereid wordt. Voedingsmiddelen zoals knoflook, gember, ananas, vlierbes en uien helpen je darmen weerbaar te maken voor dit soort ongewenste indringers.

Wanneer je je voeding, milieu en levensstijl wilt veranderen, kost het tijd voor het lichaam om er fysiek op te reageren. Na 90 dagen heeft je lichaam genoeg tijd gehad om zich aan te passen op het veranderde eet/leefpatroon. Hierdoor kun je pas na 90 dagen merken wat het effect is geweest op je voeding/leefstijl aanpassingen.

Op puur epigenetisch niveau is het lichaam homeodynamisch, dit betekent dat het lichaam zich constant aanpast aan de omgeving in een niet-lineaire wijze. Naarmate we ouder worden, veranderen van werk, anders eten, trouwen, kinderen krijgen, een andere krant gaan lezen, beginnen met sporten, stoppen met sporten en honderden verschillende dagelijkse/wekelijkse/maandelijkse veranderingen ondergaan, heeft ons lichaam op verschillende manieren ondersteuning nodig. Door eens op z’n tijd een haaranalyse te laten uitvoeren zul je telkens op de hoogte zijn van het effect wat je leefstijl en leefomgeving op je gezondheid hebben.

Vragen over conclusie rapport

De adviezen in het rapport zijn praktisch en concreet en kun je zelf in de praktijk brengen. De cirkeldiagrammen die worden gebruikt zijn overzichtelijk en de urgentie van bepaalde informatie wordt gecategoriseerd in cijfers én als zijnde “(O)verweging” – “(A)dvies” – “(P)rioritiet”. Het rapport is zo ingedeeld dat wanneer alle tekst van begin tot eind gelezen wordt en zo goed als geen vragen overblijven. Mocht je graag de verdieping opzoeken van de uitslag en denk je dat sommige onderwerpen persoonlijke interpretatie nodig hebben, plan dan een consultgesprek met een van onze professionals.

De professionele adviseurs van Haaranalyse.nl staan klaar om een aanvullend consultgesprek met je in te plannen. Zij zullen dan samen met jou de resultaten uit het rapport doornemen. Door de persoonlijke interpretatie van de voorafgaande vragenlijst kunnen er door onze professionals verbanden gelegd worden die antwoord kunnen geven op jouw gezondheidsvragen. Heb je behoefte aan meer begeleiding? Bij het kopje “plan een consult” vind je een online agenda waarbij je jouw consult kunt inplannen met één van onze professionals. Het consultgesprek zal telefonisch of d.m.v. video conference plaatsvinden.

Dat is moeilijk te zeggen omdat er veel variabelen en individuele factoren zijn. Bovendien is elke persoon uniek, wat ook geldt voor zijn of haar omstandigheden. Je kunt binnen 30 dagen veranderingen beginnen te voelen, maar ook kan dat tot 90 dagen duren. Zelfs langer in sommige gevallen.

Gebruik de gerechten tool Supercook om jezelf beter aan een voedingsschema te kunnen houden en maak gebruik van goed opneembare supplementen die in een relatief korte tijd effectief kunnen zijn.