De invloed van: jouw voedingspatroon op allergieën, overgevoeligheden en voedselintoleranties

Veel mensen krijgen te maken met allergieën. Ze komen voor in alle soorten en gradaties. Soms veroorzaken ze niets meer dan een irritatie, zoals bij een cosmetica-allergie. Maar soms zijn ze levensbedreigend, zoals bij een wespen- of bijenallergie. Allergieën ontwikkelen zich tegenwoordig sneller en heftiger door onze levensstijl. Het aantal mensen dat met een allergie geboren wordt of er tijdens het leven een oploopt, stijgt. Slechte voedingspatronen met bewerkt voedsel, energiestoringen, onbalans, gebitsklachten en psychische problemen kunnen allergieën veroorzaken of verergeren.

Als allergieën slechts een lichte reactie veroorzaken, spreken we ook wel van een overgevoeligheid. Veel gezondheidsklachten zijn te wijten aan overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen. Dit kan onder andere leiden tot:

  • Maagklachten en darmklachten
  • Huidproblemen, zoals acne en eczeem
  • Vermoeidheid en slaapstoornissen
  • Eetproblemen en eetstoornissen
  • Psychische problemen, zoals angst en depressie
  • Longproblemen en ademhalingsproblemen
  • Klachten van het bewegingsapparaat, zoals fibromyalgie.


Epigenetica

Wist je dat jarenlange consumptie van bepaalde etenswaren of andere middelen kan leiden tot veranderingen in je DNA? Je beïnvloed daarmee dus niet alleen je eigen gezondheid, maar later ook die van je kinderen en kleinkinderen. De invloed van ervaringen en voeding op de erfelijkheid heet epigenetica.

Een mooi voorbeeld van epigenetica: onderzoekers zijn erachter gekomen dat glutenintolerantie veel voorkomt in Italië, door de jarenlange glutenconsumptie van generatie op generatie. Er worden dus ook meer Italianen geboren met een gluten intolerantie dan elders, simpelweg omdat hun voorouders meer gluten aten dan mensen in andere landen.

Het kan dus best zijn dat een allergie, een overgevoeligheid of een intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen niet eens ontstaat door overmatige consumptie, maar door genetische belasting. In beide gevallen kan het je lichaam meer energie kosten om te verteren dan dat het je oplevert.

Haaranalyse

Om erachter te komen hoe jouw allergieën en overgevoeligheden worden beïnvloed door jouw voedingspatroon, kun je terecht bij Haaranalyse.nl. Aan de hand van een haaranalyse kunnen wij je haarfijn uitleggen welke voedingsstoffen jij in de afgelopen drie maanden hebt binnen gekregen.

Aan de hand van onze haaranalyse kunnen we jou een op maat gemaakt voedingsadvies geven, waarin je precies de juiste verhouding van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen binnen krijgt die voor jou gezond zijn – waar nodig aangevuld met voedingssupplementen.

Meer weten? Hier lees je meer over jouw persoonlijke haaranalyse!

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

125,00
Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

125,00
Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

125,00
Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

125,00
Bestel

Hondenrapport

Binnenkort verkrijgbaar: een haaranalyse voor je hond! Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

125,00
Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

125,00
Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

125,00
Bestel
Menu