Onze psyche en emoties: kenmerkend voor wie we zijn

Emoties en gevoelens zijn kenmerkend voor wie we zijn, voor ons karakter en voor hoe we leven. Emoties bepalen bewust of onbewust veel van de keuzes die we maken in ons leven. Emoties fungeren ook als natuurlijk overlevingsmechanisme. Wanneer iemand verkeert in direct levensgevaar, zijn de emoties de motor voor hoe diegene reageert en voor wat er in het lichaam gebeurt. Er wordt bijvoorbeeld adrenaline aangemaakt.

Emoties vormen onze gevoelens, onze gedachten en bepalen hoe we onze omgeving interpreteren. Door middel van emoties verwerken en categoriseren onze hersenen alles dat er in ons leven gebeurt en hoe we dat ervaren.

Deze integratie van emoties in de hersenen zorgt voor synchronisatie van de processen in de hersenen. Dit maakt informatieoverdracht mogelijk tussen de verschillende delen van de hersenen en zorgt dat deze met elkaar kunnen samenwerken.

Bij een gebrekkige of verkeerde integratie van emoties in onze hersenen, kunnen zowel emotionele als lichamelijke problemen optreden.

De hersenbalk is een zenuwbaan die door het midden van de hersenen loopt. Vanuit hier lopen meridianen (energiebanen) door het hele lichaam. De hersenbalk is erg gevoelig voor virussen en gifstoffen. Detoxen, het van het lichaam ontdoen van gifstoffen en virussen is erg belangrijk en kan een grote rol spelen bij het oplossen van emotionele problemen.

Bronvermelding:
– https://www.depsycholoog.nl/emoties/
– https://newmedix.nl/lichaam-ontgiften/
– https://www.unlimitedpeople.nl/emoties-stress-en-het-immuunsysteem/

Deel dit bericht
Instagram
WhatsApp

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

149,50

Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

149,50

Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

149,50

Bestel

Hondenrapport

Binnenkort verkrijgbaar: een haaranalyse voor je hond! Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

135,00

Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

149,50

Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

135,00

Bestel

Immune rapport + Consult en Supercook

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik de gezondste versie van jezelf Dit pakket bevat een immunitietsrapport een consultgesprek, toegang tot het voedingsplatform Supercook.

179,50

Bestel

Immune Family pack

Bestel het Immune family pack en bereik de gezondste versie van het gehele gezin! Verschillende samenstellingen mogelijk, afgewisseld met immune en baby/kind rapporten. Bestel en krijg antwoord!

269,00560,00

Bestel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste haaranalyse!