Omgevingsinvloeden: toxische belasting

Overal in onze omgeving zijn giftige stoffen (toxines) te vinden. Zonder het vaak te weten komen we dagelijks met allerlei soorten toxines in aanraking. Schoonmaakmiddelen, verf, sigarettenrook, uitlaatgassen, allemaal bronnen van gifstoffen die in ons lichaam terecht komen. Allerlei bacteriën en schimmels stoten gifstoffen uit en ook komen veel toxines ons lichaam binnen via bewerkte voedingsmiddelen, bestrijdingsmiddelen en zelfs drinkwater. Een té grote blootstelling aan toxines kan het lichaam ontregelen. Het immuunsysteem kan worden verzwakt en zo kunnen er ziektes optreden.

Niet alleen in huis maar ook in de medische wereld zijn veel voorbeelden van toxines te vinden. Medicijnen zijn een vorm van toxines, net zoals vaccinaties. Gifstoffen in het gebit kunnen ook voor gezondheidsproblemen zorgen, bijvoorbeeld bij oude, metalen  of amalgaamvullingen.

Er zijn drie verschillende toxines die veelvuldig in onze voeding voorkomen. In veel groente en fruit is onder anderen chlorogeenzuur, phloridzin en galluszuur te vinden. Deze stoffen kunnen in combinatie met andere factoren veel verschillende ziektes veroorzaken. Ook wordt er steeds meer bekend over de correlatie tussen het chemische bestrijdingsmiddel Glyfosaat, ook wel Roundup genoemd, en de ziekte parkinson (1). Een simpele manier om toxines onschadelijk te maken is door voedsel goed te wassen en te koken. Niet elke toxine laat zich verwijderen door heet kraanwater, het beste om je voedsel schoon te krijgen is om het te wassen met water met een hoge pH waarde, ook wel alkalisch genaamd. Hiervoor zijn verschillend waterzuivering apparaten die de pH van het water kunnen verhogen.

Wist je dat stress een grote rol speelt bij toxische belasting?

Er zijn ook endogene (van binnenuit) aspecten, zoals pH veranderingen in je lichaam, emotionele stressoren of een onvolledige vertering. Je kan dus, ondanks exogene toxines zo veel mogelijk vermijden, toch een toxische belasting opbouwen door endogene factoren. Stress speelt hierin een enorm grote rol.

Bij de volgende klachten en situaties kan worden gedacht aan te grote toxische belasting:

  • Chronische klachten zoals vermoeidheid, overgevoeligheden, darmproblemen, huidproblemen, auto-immuunziektes, astma en allergieën
  • Vaak terugkerende klachten, ook na ziekte te hebben doorgemaakt. Denk aan bijholteontsteking na verkoudheid
  • Langdurig medicijngebruik
  • Na narcose, verdovingen of vaccinaties
  • Bij acute en/of heftige ziektebeelden

Ontgiften van dergelijke toxines kan het beste door een periode bepaalde voeding te consumeren, vooral groenten en fruit zoals bieten, zoete aardappel, citroenen, appel, knoflook en uien zijn ontgiftende voedingsmiddelen. Het drinken van voldoende en gevitaliseerd water ondersteunt ook je uitscheidingsorganen. Ook supplementen kunnen ondersteuning bieden. Fulvinezuur is een uiterst geschikt product om je lichaam op celniveau te ontgiften. Het is onverstandig op eigen houtje aan de slag te gaan met het elimineren van toxines uit je lichaam (en tijdens zwangerschap uit den boze). Je doet dit liefst onder begeleiding van een deskundige.

Bronvermelding:
1. https://www.akkerwijzer.nl/artikel/412417-neuroloog-bas-bloem-boeren-lopen-groter-risico-op-parkinson/
2. https://healingspace.nl/detox/

Deel dit bericht
Instagram
WhatsApp

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

99,00

Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

99,00

Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

99,00

Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

99,00

Bestel

Hondenrapport

Nu verkrijgbaar een haaranalyse voor je hond. Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

99,00

Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en de prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

99,00

Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

99,00

Bestel