Een Haaranalyse: gebaseerd op epi-genetica

Wat is een haaranalyse

Lang dacht men dat het genenpakket van mens en dier volledig bepaalt hoe ons lichaam zal functioneren. ‘Je wordt ermee geboren en je moet er maar mee leren leven’. oftewel, evolutie zit in de genen. En dat is ook zo! Echter heeft epigenetica ons geleerd dat meer dan 90% van de werking van onze genen beïnvloed kan worden door het leefpatroon en andere levensstijl factoren. De naam epigenetica is in 1942 voor het eerst bedacht door de Engelse bioloog Conrad Waddington (1).
De werkwijze van haaranalyse.nl is gebaseerd op epigenetica, een relatief jonge wetenschap die zich stormachtig ontwikkelt. Het vakgebied houdt zich bezig met het aan- en uitzetten van bepaalde genen met behulp van voeding en andere factoren, zonder dat de onderliggende DNA-structuur wordt veranderd. Dit aan- en uitzetten gebeurt door zogenoemde epigenen (letterlijk: rondom de genen). Hiermee zou je genen positief of negatief kunnen beïnvloeden door bepaalde keuzes in je leefstijl.

Nu wordt het interessant, de wetenschap heeft de afgelopen tijd namelijk laten zien dat wij véél meer invloed op ons lichaam kunnen uitoefenen dan we al die tijd dachten. Zo worden relatief veel Italianen tegenwoordig geboren met een gluten intolerantie. Dit omdat de genen van onze (voor)ouders beïnvloed worden door hun eetgewoonte en kunnen zij een gevoeligheid of intolerantie voor bepaalde voeding via het dna doorgeven aan hun kind. Een haaranalyse kan je helpen om inzicht en controle te krijgen in de wijze waarop je genen worden aangepast door jouw voedingskeuzes en leefomgeving.

“De informatie uit een Haaranalyse is net zo uniek als je vingerafdruk!”

Wat heb ik concreet aan een haaranalyse rapport?

Met de inzichten van het rapport wordt je in de eerste plaats bewust van wat je eet en hoe je leeft. Dat is natuurlijk al een belangrijke stap naar een bewuster leven. Een haaranalyse geeft ook inzicht op welke vlakken jouw lichaam beter kan functioneren door te letten op omgevingsinvloeden zoals welke keuzes je maakt in voeding en hydrateren, vervuilende factoren zoals microplastics, Pfas, bestrijdingsmiddelen zoals glysofaat en stralingsbeinvloeding. Een haaranalyse geeft je inzicht welke macro en micro nutriënten (voedingsstoffen) er wel voldoende aanwezig zijn in je lichaam en welke minder. De disbalansen worden in het rapport direct vertaald in gepersonaliseerd voedingsadvies in welke producten je beter wel of niet kunt eten zodat je jouw lichaam de aankomende tijd geeft wat het goed kan gebruiken.

 

Hoe werkt het?

1. Haaranalyse

Bestel een haaranalyse online en volg de instructies van de unboxing video en stuur de kit terug naar ons lab.

2. Persoonlijke Rapportage

Na de analyse ontvang je een gedetailleerd rapport met persoonlijke informatie. Middels duidelijke cirkeldiagrammen krijg je een uniek beeld van jouw welzijnsstaat.

3. Consult

Heb je na aanleiding van de uitslag specifieke vragen of wil je dit bespreken met een professional? Plan een consult met een van onze deskundigen en krijg advies welke (verbeter)punten toepasbaar zijn op jouw levensstijl.

4. Leef!

Pas je levensstijl aan en wordt de gezondste versie van jezelf! Bekijk de ontwikkelingen van jouw leven stijl aanpassingen via een nieuwe analyse.

Deel dit bericht
Instagram
WhatsApp

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

99,00

Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

99,00

Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

99,00

Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

99,00

Bestel

Hondenrapport

Nu verkrijgbaar een haaranalyse voor je hond. Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

99,00

Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en de prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

99,00

Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

99,00

Bestel