Een Haaranalyse: gebaseerd op epi-genetica

Wat is een haaranalyse

Lang dachten we dat het genenpakket van mens en dier volledig bepaalt hoe ons lichaam gaat functioneren. ‘Je wordt ermee geboren en je moet er maar mee leren leven’.
Epigenetica leert ons echter dat meer dan 90% van de werking van epigenen beïnvloed kan worden door levensstijl en voeding. De naam epigenetica is in 1942 voor het eerst bedacht door de Engelse bioloog Conrad Waddington.
Het rapport van haaranalyse.nl is gebaseerd op epigenetica, een relatief jonge wetenschap die zich stormachtig ontwikkelt. Het vakgebied houdt zich bezig met het aan- en uitzetten van bepaalde genen met behulp van voeding(stoffen), zonder dat de onderliggende DNA-structuur wordt veranderd. Dit aan- en uitzetten gebeurt door zogenoemde epigenen (letterlijk: boven de genen). Hiermee zou je bijvoorbeeld genen positief of negatief kunnen beïnvloeden door keuzes in je leefstijl.

Nu wordt het interessant, de wetenschap heeft de afgelopen tijd namelijk laten zien dat wij véél meer invloed op ons lichaam kunnen uitoefenen dan we al die tijd dachten. Zo worden bijna alle Italianen bijvoorbeeld standaard geboren met een gluten intolerantie. Omdat de genen van je (voor)ouders worden beïnvloed door hun eetgewoonte kunnen zij een gevoeligheid of intolerantie voor voeding doorgeven op het kind. Haaranalyse en het rapport helpt je om inzicht en controle te krijgen in de wijze waarop je genen worden aangepast door jouw voedingskeuzes en leefomgeving.

“De informatie uit een Haaranalyse is net zo uniek als je vingerafdruk!”

 

Maar wat heb ik concreet aan een haaranalyse rapport?

Met de inzichten van het rapport wordt je in de eerste plaats bewust van wat je eet en doet. Dat is natuurlijk al een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar het geeft ook aan op welke vlakken jouw lichaam beter kan functioneren door te letten op omgevingsinvloeden zoals voeding, straling en andere verstoringen zoals E-nummers. Het geeft je inzicht welke macro en micro nutriënten (voedingsstoffen) er gemeten worden en welke minder. De mindere worden in het rapport direct vertaald in adviezen over welke dingen je beter wel of niet kunt eten zodat je jouw lichaam de aankomende tijd geeft wat het echt nodig heeft!

 

Hoe werkt het?

1. Haaranalyse

Bestel de analysekit online en volg de instructies van de afnamevideo en stuur de kit terug naar ons natuurgeneeskunde praktijk in Numansdorp.

2. Persoonlijke Rapportage

Na de analyse ontvang je een gedetailleerd rapport met persoonlijke informatie. Middels duidelijke cirkeldiagrammen krijg je een uniek beeld van jouw gezondheidsstaat!

3. Consult

Plan een consult met een specialist om je resultaten te bekijken en advies te krijgen welke (verbeter)punten toepasbaar zijn op jouw levensstijl.

4. Leef!

Pas je levensstijl aan en wordt de beste versie van jezelf! Bekijk de ontwikkelingen van jouw gezondheid via een nieuwe analyse.

Andere rapporten

Immuniteitsrapport

Onderzoek welke leefstijl-invloeden een negatief effect hebben op jouw lichaam door het afnemen van een haaranalyse en bereik jouw optimale staat van welzijn.

125,00
Bestel

Sport- en trainingsrapport

Geef jouw lichaam wat het echt nodig heeft door inzicht te krijgen welke factoren aandacht nodig hebben voor het behalen van jouw optimale sportprestaties.

125,00
Bestel

Beautyrapport

Schoonheid komt van binnenuit, geef jouw lichaam wat het écht nodig heeft om je huid, haar en nagels te laten stralen en energiek door het leven te gaan!

125,00
Bestel

Baby en kind rapport

Krijg middels een haaranalyse inzicht en advies in voeding en leefstijl keuzes die betrekking hebben op o.a. lichamelijke-, motorische- en cognitieve ontwikkeling.

125,00
Bestel

Hondenrapport

Binnenkort verkrijgbaar: een haaranalyse voor je hond! Optimaliseer de vacht, bloedsomloop en het immuunsysteem van jouw viervoeter!

125,00
Bestel

Paardenrapport

Optimaliseer het welzijn en prestaties je paard middels inzicht in 9 belangrijke optimalisatie gebieden en  haal het beste in je paard naar boven!

125,00
Bestel

Kattenrapport

Nu verkrijgbaar: een haaranalyse gebaseerd op enkele haarstrengen en een speekselswap van je kat!

125,00
Bestel
Menu